Dit verhaal van een door ons gecertificeerde KATA Coach moet je lezen! Zij is manager bij een grote verzekeraar en zit in een re-organisatiefase met haar team. Haar verhaal bewijst ons wederom, dat wij waarmaken wat wij beloven:  alleen mensen die werken vanuit hun hart en daardoor in hun eigen kracht staan, kunnen alles aan. Of dit nu reorganisatie, ontwikkelen in een bestaande functie of op weg naar een nieuwe uitdaging betreft.

In de serie Verhalen van Verandering – deel 4: hoe mensen die bewust zijn van zichzelf, in elke situatie kunnen kiezen voor hun geluk in plaats van voor zekerheid.
Beste Reinier, Janneke, Marlies en Esther,

Omdat ik afgelopen periode met jullie allen contact heb gehad en een ieder op een bepaalde manier betrokken is bij ons wil ik graag het volgende met jullie delen. Afgelopen maanden zijn zeer intensief geweest omdat we hebben toegewerkt naar een reorganisatie in mijn team.

Een jaar geleden heb ik mijn persoonlijk verhaal gedeeld over wat het Kata denken en doen mij oplevert. Naast mijn eigen ontwikkeling afgelopen jaar wordt nu nog meer duidelijk hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers is en hoeveel zelfvertrouwen het oplevert.

Afgelopen donderdag hebben we de reorganisatie aangekondigd bij de medewerkers in mijn team en verteld dat zij potentieel boventallig zijn.

Vele diverse emoties kwamen naar boven, waarbij ieder de afgelopen dagen op zijn eigen manier het verwerkingsproces is gestart. Maar wat een mooie dag was het gister. Een aantal medewerkers heeft nu al aangegeven welke keuze zij willen maken. Een aantal heel bewust buiten het bedrijf en een aantal binnen het bedrijf, waarvoor we ons best gaan doen een plek te vinden. Medewerkers geven aan dat zij het afgelopen jaar door de KATAcoaching zo bewust bezig zijn geweest om vanuit hun eigen missie en talenten een bijdrage met toegevoegde waarde aan een team te leveren. Waardoor ze nu de emotie kunnen vertalen naar wat heb ik nodig, wat weet ik nog niet en wat ga ik doen. De positiviteit die de coaching heeft opgeleverd en de energie die het geeft is zo bijzonder om te zien, juist in deze periode.

Binnen lean wordt gesproken over verwonderen op de werkvloer. Vooral kijkende naar verbeter-potentieel. Wat gisteren gebeurde is voor mij ook een vorm van verwonderen en bewonderen. Bij de start van de KATAcoach-opleiding was ik zelf nog erg zoekende. Wat gaat dit opleveren voor mezelf en anderen? Wat ga ik doen om mensen te ontwikkelen? Na mijn mooie ervaringen op persoonlijk en zakelijk vlak met de KATAmethodiek heb ik dit uitgezet in mijn team. Eerst klein begonnen en daarna hebben medewerkers zelf collega’s meegenomen in de KATA manier van denken en doen. Wat eigenlijk niets meer of minder betekent dan: volg je hart!.

Iedereen in het team is afgelopen jaar bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling ondersteunt door de KATAcoaching. En gister bewijst maar weer hoe belangrijk het is om te werken aan de veerkracht van mensen. Mijn why is om in een omgeving van vertrouwen rust en ruimte te creëren om te ontwikkelen. En hoe mooi is het te ervaren dat zo snel rust gecreëerd kan worden en mensen met ontwikkeling bezig zijn na zo’n heftige boodschap.
Medewerkers hebben me gister doen verbazen. En wat ben ik trots. Zelfs of juist nu gebruiken mensen de KATAmethodiek om ook door dit proces te komen en naar hun hart te blijven luisteren.
Welke obstakels zie ik en welke kleine acties ga ik doen.

Hoe blijf ik vasthouden aan mijn waarden en welke keuze kan ik hierdoor maken.

Ik heb vele nieuwe geleerde lessen mogen ervaren. En ook zij zullen hun geleerde lessen verrijken.

Dit wilde ik jullie niet onthouden. Ik heb het al vaker gezegd: nooit gedacht dat dit zoveel oplevert.

Liefdevolle groeten van mij

Deel dit bericht op