Gedragsverandering doe je samen

Iedereen weet het intuïtief wel, en neurowetenschappelijk onderzoek toont het ook keihard aan: gedrag verander je niet van vandaag op morgen. Gedragsverandering kost tijd, het is een kwestie van ridicuul kleine stappen. En dat doe je niet alleen, dat doe je samen.
Bij Quality Contact is KATA voor teams dan ook geen eenmalige training. Het is een structureel bewustwordings- en ontwikkelingstraject, op basis van een grondige cultuuranalyse vooraf. We ontwikkelen teams en teamleden gedurende langere tijd in effectief samenwerken, op inhoud en proces. Stap voor stap, op een organische manier.

Wat levert KATA voor Teams op?

  • Teamleden leren zichzelf en elkaar beter kennen – inclusief onderliggende waarden – om van daaruit samen verder te groeien en betere resultaten neer te zetten.
  • Teamleden leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen aandeel in de teamprestaties én voor de gezamenlijke belangen van het team als geheel.
  • En: teamleden ervaren dat ze ook in teamverband zelf aan het stuur zitten, dus niet afwachtend achterover moeten leunen.

Het resultaat van het traject is een professionele cultuur van vertrouwen, visie en effectieve samenwerking. Organisaties ervaren dit ontwikkelingstraject als een life-changing event.
KATA voor Teams is een ontwikkeltraject op maat. We horen graag je vraag, zodat we samen kunnen onderzoeken hoe we met KATA voor Teams jullie een stap verder kunnen brengen.

Wij werken in teamontwikkeling met KATA, de alles-in-een-filosofie met aandacht voor:

  • Mindset
  • Vaardigheden
  • Methode
  • Monitoring met verslaglegging

Juist dat geheel maakt dat je resultaat zichtbaar maakt, en tegelijkertijd het werkgeluk borgt en stimuleert.

Deel dit bericht op

SCHRIJF JE IN VOOR DE Nieuwsbrief