Leer coachen voor meer werkgeluk en zichtbaar resultaat

Als leidinggevende ben je vaak op zoek naar mensen om je heen die zélf in actie komen. Mensen die proactief met ideeën komen om samen dingen beter te doen. Toch voelt het vaak zo dat jij degene bent die dit steeds moet aanjagen. Je hebt in jouw beleving alles al gedaan: trainingen gericht op persoonlijk leiderschap, agile trainingen, goedbedoelde adviezen, de vrijheid gegeven aan de mensen om hun verantwoordelijkheid te kunnen nemen, een teamcoachtraject of zelf een coachopleiding gedaan.

En toch denk je vaak: ik ben zelf nog steeds te hard aan het werk. Wat klopt er nu nog niet? Hoe kan dit?

Wij hebben de laatste jaren veel geleerd van de Toyota KATA. Een set dagelijkse routines, waarmee ’s werelds bekendste autobedrijf dagelijks leert en groeit. Niet voor niets is Toyota een waardevol merk in de wereld. Wij hebben aan hun KATA een persoonlijke Quality Contact-touch toegevoegd. Daarmee is de Quality Contact KATA niet alleen een methode, het is een alles-in-één aanpak die je op alle vlakken laat ontwikkelen als coach en leidinggevende.

Als geen ander weet jij vast dat coachen fingerspitzengefühl is. Je moet uitblinken in mensenkennis. Niet alleen voor anderen, je hebt ook te weten wat jou zelf drijft in je rol van leidinggevende. Heb jij inzicht in jouw unieke manier van coachen, en het waarom van je specifieke aanpak? In wat je wel en niet bereikt met die aanpak, en hoe dat komt?
Onze ervaring is dat leidinggevenden er vaak niet bij stilstaan dat hun coachgedrag elk moment van de dag wordt aangestuurd – en soms geblokkeerd – door hun onderliggende overtuigingen.
Daar haken we op aan met ons samenhangend KATA Coaching aanbod. Wij helpen je met het ontwikkelen van je mindset als coach. En we leren je hoe de KATA-methode je ondersteunt om te coachen in je dagelijkse praktijk, stap voor stap met een heldere verslaglegging. Jij kiest waar je start: eerst je mindset en coachvaardigheden, dan de methode of juist andersom. Voor ieder wat wils, passend bij jouw ontwikkelroute.

Onze diverse trainingen vormen een samenhangend, elkaar versterkend aanbod en is toegankelijk voor alle niveau’s. Er is geen toegangsniveaus vereist.
1) In de KATA Coach 1.0 training leer je wat coachen met de KATA-methodiek betekent, en wat dat toevoegt aan jouw leiderschap en begeleiding
2) In de Coachen met impact training vergroot je jouw coachend vermogen, door aan de slag te gaan met je mindset en coach vaardigheden
3) Met Verrijking in de praktijk ondersteunen we je om de KATA routines en jouw coachend vermogen structureel toe te passen in de praktijk. Zo ontwikkel je naar een gecertificeerd KATA Coach.

Deel dit bericht op

SCHRIJF JE IN VOOR DE Nieuwsbrief