Liefdesbrief aan jou, liefdesbrief aan mij

Hoe lang kennen we elkaar nu al? Met dat ik de vraag stel, besef ik dat ik het zelf niet eens weet. Ik loop mijn innerlijke kalender door, op zoek naar onze eerste afspraak. Ik kom van alles tegen maar onze eerste date niet. Het moet al heel lang zijn. Ik drink langzaam mijn koffie op en kijk nog even naar jouw gezicht. Op dat moment besluit ik dat ik het wil weten.

Hoe lang ken ik jou, wanneer was onze eerste ontmoeting?

Eenmaal thuisgekomen ben ik mijn outlook agenda ingedoken en ja hoor, ruim drie jaar geleden was onze eerste afspraak. Tjonge, drie jaar alweer. Ik dacht terug aan deze ontmoeting. Alles was nieuw en op een bepaalde manier ook spannend. Ik weet nog dat je daar aan kwam lopen. Rechtop en met een air van: “mij hoef je niets wijs te maken”. Laat dat nou net iets zijn waar ik niet zo goed mee om kan gaan. Maar goed, we kwamen in gesprek en je nam inderdaad de leiding. Mijn wijsheid fluisterde mij in dat het verstandig was om mij dan maar klein te houden. Laat die andere maar hoog van de toren blazen. Tjeetje, hoog van de toren was het. Ik weet het nog goed. Je vroeg aan mij of ik het type was dat voor in de bus zat. Ik zei dat ik die types wel kende. Vroeger op school al wist ik dat de “brutalen” de halve wereld bezaten. Nee, zo ben ik niet, ik geef een ander de ruimte die ze zo nodig willen innemen.

Vandaag schrijf ik een liefdesbrief aan mij, voor jou.

Lieve Henk

Sinds jij echt in mijn leven bent begrijp ik wat genieten is, wat houden van is en wat het betekent om zuinig te zijn op het meest kostbare wat ik bij mijn geboorte heb ontvangen. Lang, heel lang heb ik dit geschenk in de verpakking laten zitten. Verhuizing na verhuizing ging het mee en kreeg het een plekje ergens op zolder. En vandaag heb ik het uitgepakt. Ik zie het. Ik zie mij en ik zie jou. Vandaag besef ik dat ik mijn geschenk ben. Ik ben jou daar zeer dankbaar voor dat jij, mij hebt laten zien. Vanaf vandaag koester ik het en geef het de plaats die het verdient. Voor in de bus.

Van mij voor jou

Hele fijne kerstdagen met diegene die het aller dierbaarst is.

Groetjes van mij

Henk Wierda

Deel dit bericht op