Leer de geheimen van de TOP sport coach

Wil jij als manager  verder groeien in jouw rol als coach? En voel je de noodzaak om de mensen in jouw team te laten groeien? .

In de topsport vinden we dat heel normaal. Dan is de inzet en bijdrage van spelers direct heel zichtbaar. De coach is altijd aanwezig op het veld om spelers en speelsters beter te maken. Vaak ook nog met een team van experts die specifieke aanwijzingen kunnen geven en individueel kunnen trainen. Directe en dagelijkse feedback zorgt voor directe kans op verbetering, groei en resultaat. En dat zie je wekelijks terug in het spel. En zo niet? Dan gaan we weer verder met trainen en coachen,  trainen en coachen, trainen en coachen…

Want stel je voor, dat de coach van Ajax aan het eind van het jaar zou zeggen: weet je nog begin van het seizoen Ajax-PSV  in de zesde ­minuut?” Nee, natuurlijk weet die voetballer dat niet meer. Maar wat maakt dat wij dit in het bedrijfsleven vaak wel zo doen bij beoordelingsgesprekken?  Als je geluk hebt wordt er twee keer per jaar  gekeken hoe iemand het hele jaar heeft gepresteerd. Aan het begin van het jaar worden afspraken gemaakt, in de zomer wordt geëvalueerd, en zo in november valt het eindoordeel. Een momentopname met grote consequenties.

Als ex-topsporters helpen wij managers in bedrijven door ze bewust te maken dat de aandacht teveel naar prestaties gaat.

En het gaat ook om gedrag en vertrouwen. Tijdens mijn beste sportmomenten ooit was er 100% vertrouwen in mezelf, de speelster en de coaches. En dan komen de prestaties veel moeitelozer tot stand.

Alle bedrijven in Nederland weten het inmiddels wel. De trend is om als manager meer gesprekken te hebben met je medewerkers, gericht op de toekomst, niet op het verleden. En meer aandacht voor gedrag – naast die voor ­prestaties. Maar hoe doe je dat? Als je het had geweten, dan had je het allang gedaan.

Jarenlang hebben we de beste topsport coaches bestudeerd, zoals Louis van Gaal, Robin van Galen, Marc Lammers en Ton Boot. En allemaal doen ze hetzelfde: het is geen trucje. Maar een geloof, ze dragen een gedachtengoed uit. Vanuit een gedragen visie en missie zetten ze een handige tool in om mensen dagelijks vanuit vertrouwen te helpen om blijvend beter te presteren. Wij trainen en coachen jaarlijks honderden managers in dit gedachtengoed en deze handige tool.

Wil jij als manager  verder groeien in jouw rol als coach? En voel je de noodzaak om de mensen in jouw team te laten groeien?.

Kom dan 10 december naar Zwolle, waar onze klant Vogellanden jullie graag vertelt ‘HOE’ zij vanuit hun missie en visie stappen met de praktische tool stappen zijn gaan zetten. Zij delen hun obstakels, hun lessen en resultaten, omdat ze geloven dat ze daar ook weer van groeien!

Lees hier verder en schrijf je in.

Happy KATA!

Marlies en Reinier van der Putten

Deel dit bericht op