Help, nog een dag of 22 en dan is het 2020. Heb ik nog tijd om…..of is het nieuwe ronden, nieuwe kansen?

Herken jij dit als manager, dat je zo af en toe al een beetje terugblikt op 2019?

Je werkt keihard, maakt overuren en in jouw hoofd ben je steeds onrustig. Je werk is nooit klaar. Al maanden sport je niet echt voldoende en neem je te weinig tijd voor jouw gezin. Heb je de laatste tijd iets leuks gedaan alleen met je partner, een echte date met zijn tweeën? Je kunt het je niet meer herinneren. Het werk vraagt zoveel, ‘s avonds werk je standaard nog een paar uur door of je ploft op de bank en vlucht in Netflix, om even te ontspannen. Wel met je telefoon in je hand. Je kan niets missen nu! Stel dat je al een reactie hebt op die ene belangrijke mail.

De veranderingen op het werk volgen elkaar in hoog tempo op. En dit zie je ook terug in het team. Het ziekteverzuim was nog nooit zo hoog als dit jaar. Diegene die nog overeind staan vertellen je over de stress die ze ervaren, dat er niet veel rek meer inzit. Wat als zij zich straks ook ziekmelden? De resultaten blijven achter. En je hebt al meer mensen aangenomen. Ook dit heeft nog geen effect gehad.

Wat is er aan de hand? Dingen overkomen je en je weet niet waar te beginnen.

Hoeveel kost dit het bedrijf aan geld, maar hoeveel kost het mij? En dat van mijn team? Ben ik nog wel blij?  Is dit het leven en werk wat ik echt wil?  Hoe verander ik dit? Ik voel me machteloos en ik heb ook geen tijd om het anders te doen. Toch maar weer vragen voor extra mensen in mijn team. Dit keer gaat het vast lukken.

Of niet? En wat kan jij anders doen in 2020? Blijf je te druk en ga je door op oude voet. Of, wil je het anders doen? Wie heeft dat niet, een goed voornemen voor 2020. Je denkt terug aan de keren dat je dacht, ‘En nu ga ik het anders doen’. Ik ga elke dag sporten, ik stop met roken, ik zorg goed voor mezelf en ik ga minder hard werken. Vol goede moed starten we het nieuwe jaar en op 6 januari sta je vol stress in de file en bedenk je dat je vanavond nog wel even doorwerkt. Het is dus niet eenvoudig oud gedrag te veranderen. Een gedragsverandering kost tijd en focus.

Maak jij in 2020 tijd vrij voor het aanleren van een filosofie met bijbehorende methode die bijdraagt aan ‘Iedereen gelukkig op het werk met zichtbaar resultaat’?

Zodat jij in 2020 het anders gaat doen! Zodat jij in 2021 terugblikt op een ontspannen jaar met resultaten waar je alleen maar van kon dromen. Tja, wie wil dat nou niet?

Ons eindejaar aanbod:

Je hebt elke dag  de kans om de manager te worden die je graag wilt zijn en jouw team te laten groeien vanuit intrinsieke motivatie. Een kans om je te onderscheiden als leidinggevende en vast voorbereid te zijn op de manager van de toekomst waardoor je veel waarde kunt creëren voor iedere bedrijf en team waar je voor werkt. Maar je zult dit ook terugzien in een waardevoller salaris, je kunt meer vragen, omdat je meer waard bent, omdat je kunt laten zien hoe jij mensen coacht om blijvend te inspireren tot groei en resultaat. Het zal je meer rust geven in jouw hoofd en daardoor tijd om echt privé aanwezig te zijn bij jouw gezin of vrienden. Maar wacht je nog langer? Hoe zal jij je dan voelen eind 2020 en welke prijs heb je dan betaald voor jouw relatie en gezin?.

Wil je het anders? Je kunt je opgeven voor een gesprek met ons. In dit gesprek, dat geheel vrijblijvend is, nemen we je mogelijkheden en kansen door om te groeien naar een High Impact Kata Coach die zijn afdelingsteam of bedrijf laat groeien omdat hij zijn mensen kan stimuleren om te groeien.

Meld je nu aan voor een oriënterend gesprek met ons. 

Happy KATA!

Marlies en Lenka

 

Deel dit bericht op