In de serie Verhalen van Verandering – deel 3 –  een brief, uit het hart, van een van onze dierbare contacten. Over welk besluit je kan nemen als je ervoor kiest je why nog meer te leven en hoe dit ook op een respectvolle manier goed kan zijn voor alle partijen. Laat dit jou ondersteunen en inspireren…zo kan het ook!

 

Beste Collega’s,

Mijn persoonlijke “Why” is;
Het verschil maken en van toegevoegde waarde zijn voor de organisatie en de mensen die daarin werkzaam zijn. Hierbij vind ik het belangrijk dat ik mij kan focussen op zaken die mij energie geven en waarmee ik van toegevoegde waarde ben om zo een directe bijdrage te kunnen leveren aan de doelstellingen van de organisatie.

Ik merk aan mijn persoonlijke drive, energie en motivatie dat ik al een geruime tijd niet meer werk volgens mijn persoonlijke “why” en ik ook niet meer in mijn kracht zit. Ik heb daarom voor mijzelf besloten om te stoppen als HR adviseur voor dit bedrijfsonderdeel. Dit besluit heb ik al een geruime tijd geleden voor mijzelf genomen en hier zal op zeer korte termijn invulling aan worden gegeven. Ik ben blij dat mijn leidinggevenden het mij gunnen en mij de kans geven om in een ander werkpakket weer mijn energie en plezier in het werk terug te vinden.

Ik hecht er wel waarde aan om jullie mee te nemen in mijn besluit. Voor mijn gevoel sta ik steeds minder in verbinding met de organisatie en de mensen en neemt de impact van mijn adviezen af. Ook voel ik drive en energie niet meer om datgene te brengen wat nodig is voor de organisatie. Dit heeft deels te maken met de wijze waarop ik in de organisatie ben gepositioneerd, de slagvaardigheid waarin besluiten worden genomen en de fase waar de organisatie zich in bevindt, maar het heeft vooral met mijzelf te maken.

Zoals ik eerder aangaf heb ik dit besluit eerder voor mijzelf al genomen. Dit is dan ook de reden dat ik mij er vorig jaar hard voor heb gemaakt dat een fijne, nieuwe collega toegevoegd zou worden. Dit was niet bedoeld om mij te ondersteunen, maar vooral om mij te vervangen. Ik ben blij dat hier destijds gehoor aan is gegeven en dit ook een gouden greep blijkt te zijn. Ik vind leuk om te zien hoe zij haar rol pakt en van toegevoegde waarde is voor dit team. Dit geeft mij zelfs een gevoel van trots en doet mij ook denken aan de tijd dat ik als startende adviseur begon. Haar bevlogenheid en betrokkenheid is wat dit team volgens mij nodig heeft.

Rest mij niets dan jullie te bedanken voor de hele fijne samenwerking, het warme contact en de uitdagingen en kansen die ik heb gekregen. Ik zal hier altijd met heel veel plezier naar terug kijken en heb mij altijd een lid van dit team gevoeld. Ik hoop dat jullie in de toekomst gezamenlijk nog mooie resultaten mogen boeken en ervoor zorgen dat wij als dienst weer mee gaan tellen. Dit verdienen jullie en deze organisatie. Ik zal jullie in de toekomst in ieder geval met veel enthousiasme blijven volgen!

Deel dit bericht op